Un ultim omagiu. Povestire cu talc (!)

Cine se recunoaște, poate că nu este o pură întîmplare! 🙂

Iată o scurtă pildă – cam macabră – găsită pe internet și tradusă și adaptată ad-hoc! Autorul este declarat necunoscut, așa că nu îi pot aduce un omagiu, mai ales că sper să nu fie ultimul!

Într-o dimineață …

Într-o dimineață, nu prea de demult, angajații unei mari companii din St. Louis, Missouri, cînd au venit la lucru, au găsit la intrare un afiș, pe care scria: „Ieri, persoana care ne-a împiedicat să progresăm mai mult a decedat. Vă invităm în sala mare de consiliu, să îi prezentați un ultim omagiu.

Pe măsură ce soseau angajații, se arătau îndurerați de dispariția unui coleg, dar apoi și-au dat seama că nu știau despre cine era vorba și au devenit foarte curioși, Așa că s-au încolonat în șirul format la ușa sălii de consiliu, nerăbdători se afle cui urmau să-i prezinte un  ultim omagiu, dar și cumva împăcați cu ideea că au scăpat de persoana care împiedica progresul companiei lor.

Înaintau cu greu, pentru că în sala cu sicriul intra cîte o singură persoană, care apoi ieșea pe cealaltă ușă, opusă celei de intrare. Fiecare se oprea  o clipă lîngă sicriu, aplecîndu-se ușor pentru a-l vedea pe cel care produsese pierderi companiei, Și fiecare tresărea și înlemnea un moment – ca și cum erau pătrunși instantaneu de o mare revelație – pentru că în sicriu era pusă o oglindă, în care fiecare își vedea propriul chip. Iar pe interiorul capacului întredeschis era un mesaj clarificator: „Există o singură persoană capabilă să asigure dezvoltarea ta: TU ÎNSUȚI!. Doar dacă te cunoști, te dezvolți, te simți fericit și consimți la schimbare, te poți ajuta singur. Viața ta nu depinde de șeful tău, de prietenii tăi, de familia ta, de companie. Viața ta depinde de deciziile tale, de credința că îți poți depăși limitele, tu ești responsabil pentru viața ta. Iar progresul general depinde de progresul tău.

Așa că fiecare a adus un ultim omagiu omului care fusese și a decis să nu fie el cel care împiedică progresul celorlalți.

 

Îmbunătățirea continuă la nivel organizațional este consecutivă dezvoltării individuale a fiecărui membru al organizației. Invers nu este posibil. La fel și la nivel de societate: schimbarea în mai bine nu se poate face de sus în jos, prin decizie guvernamentală!

 

[image]

This entry was posted in auto-cunoastere, dezvoltare personala, Imbunatatire, Lean and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *